Werkbio notendop,

Het werken met groepen en teams, het spelen met verschillende kunstvormen, en mijn zwak voor sociaal hulpverlenende velden. Daaroverheen mijn alles opslobberende interesse voor het werken op uiteenlopende plekken met uiteenlopende mensen. Dat is wat ik heel graag doe.

Ik geef nu bijna twintig jaar les als docent waarin taal een grote rol speelt, verschillende expressievakken als theater en beweging, en sociale vaardigheden. Ook studiedagen en diverse workshops op maat verzorg ik voor onderwijs, kunstcentra en bibliotheken.

Ik was medewerker in de opvang voor enige jaren. Heb hele leuke, vreemde, spannende, ontmoetingen gehad met daklozen, verslaafden en vluchtelingen. En daar ook als medeorganisator voor culturele nachten samen met dominee Hans Visser gewerkt. Was heel inspirerend. Vooral de krokettenvergaderingen. Maar dat leg ik je later nog eens uit.

Nog steeds werk ik als docent voor internationale klassen, zowel voor volwassenen als jongeren. Vele handen en voeten gebruik ik om de eerste kennismaking met onze taal wat malser te doen landen. Vele dappere vogels die hier neerstrijken. Die zie ik graag van dichtbij.

Ik maak graag tekeningen, met kleine teksten er bij, op stukjes envelop tot grote ingelijste exemplaren.
Ze hangen, ze verkopen en soms geef ik ze weg.

Tussendoor werk ik soms mee als creatief conceptschrijver voor een onderzoeksbureau. Ook dat doe ik zeer graag. Verschillende producten en diensten worden behandeld en ik bedenk en schrijf mee hoe deze zaken handiger, beter of leuker op de markt zouden kunnen komen.

Naast het leniger worden in het lesgeven ben ik mij meer en meer gaan richten op het geven van teamdagen en teambuildingsdagen. Organisaties en bedrijven kietelden mijn aandacht hiervoor en ook daar voel ik mij thuis. Het onderzoek binnen een team en het schrijven en uitvoeren op maat, doe ik zeer graag en is iedere keer weer een bijzondere ervaring om deze dagen te mogen leiden.

Door alles heen treed ik op als performer, in lied en tekst. Met een muzikale of poëtische kleinood voor iets of iemand, duik ik soms op.

Mirjam Leenhouts, Gelukkige Kaplaarzen.