Voor iemand of iets in het bijzonder

Gelukkige Kaplaarzen kan iets op het lijf schrijven, op de persoon, op maat. Afhankelijk van de persoon en de situatie wordt een inhoud en vorm gezocht die passend is. Die raakt. Ook kan Gelukkige Kaplaarzen helpen bij de presentatie of voordracht voor de persoon in kwestie.

Bijvoorbeeld, omdat iemand ergens al lange tijd werkt, of het zo ontzettend goed doet, omdat iemand weer op de been is, jarig is, iemand terug gekomen is, je domweg iemand ontzettend in de zon wilt zetten, je de liefde wilt vieren of je liefje in het bijzonder. Ook een mijlpaal voor een afdeling of bedrijf haalt soms opgelucht adem bij een muzikale of dichterlijke onderbreking en zorgt dikwijls voor verdieping.

Of  als iemand vertrekt, en je wilt bij het afscheid iets meegeven wat beklijft en diegene recht doet aan wat hij of zij betekent heeft. In de vorm van een voordracht, een tekstje (met/zonder illustratie) in een boekvorm, een lied, een kaart. Of een vorm die eigenwijzer is en die in een voorgesprek ontstaat en verrast.

Reactie:
`Je optreden, Mirjam, ontroerde me zeer. Dat kwam door de zeer persoonlijke liedjes die je zong. Persoonlijk in de betekenis dat ze direct op mij betrekking hadden: daar moet research aan vooraf zijn gegaan. Niettemin enthousiasmeerde je alle aanwezigen, mede door de aanstekelijke manier waarop je jezelf op de piano begeleidde.`
Ruud Krooswijk.