Onderwijs

Workshops

Kunst - Taal - Theater - Muziek - Beweging - Dans

Voor kinderen, jongeren, volwassen onderwijs - speciaal onderwijs, docenten, internationale schakelklassen - diverse bijzondere doelgroepen.

In overleg met de opdrachtgever, wordt een workshop of reeks lessen op maat gemaakt.

Lessen waarin diverse expressievormen en taligheid ingezet worden om een idee, beeld, verhaal te maken. Het eigen materiaal is op voorhand rijk en inspirerend. Je lijf, je gezicht, je stem, je beweging, je ideeën, je aandacht, je speelsigheid, je taalgevoel, je humor, je muzikaliteit zijn ingrediënten die je altijd met je meedraagt. Daar is zoveel leuks mee te doen en te maken. Je vertelt al zoveel, zonder dat je het door hebt. Door er gewoon te zijn. Te staan. Dat doe jij als niemand anders. Dat is het begin van het feest van de ontdekkingen tijdens een les. Het vraagt lef, betrokkenheid, aandachtig en waarachtig zijn. Mooie elementen die vele levenslessen speels omvatten.

Er is in deze lessen veel ruimte te vinden voor de eigenheid van het individu en die van de groep. De lessen zijn energiek, sprankelend en fysiek. Er wordt veel gelachen. Alertheid naar jezelf en naar elkaar wordt aangewakkerd. De kracht, de poëzie en de beweeglijkheid die schuilt in het gebruik van je eigen materiaal is wat ontdekt wordt. Vaak eindigen we met een presentatie voor wie dat leuk vindt.

Training en studiedagen
Communicatie

Voor leerkrachten en docenten maakt Gelukkige Kaplaarzen in overleg met de opdrachtgever een training op maat.

Er komen verschillende communicatievormen aan bod waarin elementen van binding, veiligheid, groepsdynamiek en expressie een rol spelen. Resultaat is concrete werkvormen die je zelf kan gaan toepassen, en inspiratie voor het verwezenlijken van een rijkere leeromgeving voor je klas, groep of team.

De trainingen zijn energiek, fysiek, interactief, onderzoekend en met ruimte voor humor. 

Gelukkige Kaplaarzen op basisscholen
Verse talige & theatrale flarden

Ingevlogen dagen op maat door Gelukkige Kaplaarzen voor op basisscholen. Voor alle groepen. 


Kinderen hebben verbeelding huizenhoog en kilometers ver. En ze hebben zin. Zin om te verzinnen. Zin om te maken.
Met dit project bieden we ruimte en mogelijkheden om ideeën van hen levensvatbaar te maken, vorm te geven aan hun prachtige verhalen en geestigheid.

Als de kinderen het leuk vinden mag er natuurlijk gepresenteerd worden. Ouders, vrienden, welkom!

Theater, taal, poëzie, beweging, dans en beeldende elementen kunnen aan bod komen.

Reacties:

‘Sinds december 2013 is Mirjam Leenhouts voor een aantal lesuren per week werkzaam als docent drama op de ISK Walcheren (Internationale Schakelklassen) in Middelburg. Mirjam verzorgt dramalessen in diverse groepen schoolbreed.
Haar lessen geeft Mirjam met bevlogenheid en zij is deskundig binnen haar vakgebied. Als docent is zij betrokken bij de leerlingen. Mirjam weet in haar lessen de nieuw gestarte leerlingen “los te weken”, leerlingen binnen groepen te verbinden en de leerlingen een bijzondere en creatieve uitlaatklep te bieden.’
Irene Duden- Fastenau, teamleidster, ISK Walcheren, Middelburg.