Teamdagen/ Teambuilding

Mirjam Leenhouts is trainer en coach voor groepen en teams van verschillende organisaties en bedrijven. Haar kracht is om mensen binnen een team in beweging te brengen en iemands persoonlijkheid en kracht op een veilige manier naar buiten te laten komen. In al haar werkzaamheden poogt ze te raken. Verbinding met het onderwerp, met de ander, met jezelf. Tijdens deze dagen worden er vele ingangen aangewakkerd om de thema’s die aandacht nodig hebben concreet en toegankelijk te maken. Jijzelf, je dienst, of product komt er beter door tot zijn recht. Wanneer je intrinsiek gemotiveerd bent kom je gemakkelijker tot samenwerking, inzet en energie.

De teamdagen zijn veelal een kruisbestuiving van verschillende inspirerende en handzame werkvormen en sessies waarin inhoud, binding en aandacht voor het individu de hoofdrol spelen. Pragmatisch wat betreft het doel van de dag, inspirerend in de vorm en de aanpak.

Door middel van voorbesprekingen met de opdrachtgever en met de betrokken deelnemers wordt het programma  samengesteld en op maat gemaakt. Dit is essentieel om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij wat er leeft en wat het doel is van de betreffende teamdag.

In voorkomende gevallen worden gasttrainers met ieder hun eigen specialiteiten binnen het programma ingevlogen. Ruimte voor humor, speelse energie en een warme betrokken sfeer is de oprechte intentie van alle trainers die mee werken aan deze dagen.

Als resultaat van een teamdag worden praktische inzichten en concrete acties neergezet en ontstaat er een hechter team. De meeste deelnemers die deze dagen hebben meegemaakt beleven het als een cadeau, wat duurzaam doorwerkt op een afdeling.

Hieronder een greep uit de reacties:

Deelnemers Teambuildingsdag,  Hogeschool Inholland – afdeling MEM- Rotterdam:
Teambuildingsdag op 29 augustus 2016:

‘Wat hebben we een geweldige dag  gehad waarbij de aanpak van Mirjam -alias Gelukkige Kaplaarzen- een grote rol heeft gespeeld! Mirjam is een fijne en wakkere persoonlijkheid, kan mensen inspireren, en dat alles zonder zichzelf op de voorgrond te zetten. Mirjam had zich goed ingeleefd in ‘onze club’ voordat we met elkaar aan de slag gingen. Kortom: er werd niet een ‘programma afgedraaid’! Het totaalplaatje klopte helemaal. Een verrassend en prikkelend programma, passend bij de superfijne locatie en dito catering. Iedere collega had zichzelf als persoon meegebracht en kon na het delen van heimelijke genoegens in het team opgaan. Teambuilding zonder vlotten bouwen en zonder wollige opdrachten! Het was echt. Goed geschoeid op de leest van het team dus. We hebben echt contact met elkaar gemaakt als persoon en professional! Je wordt uit je comfortzone gehaald,  zonder je onbehaaglijk te voelen. Knap dat dat voor elkaar is gebokst.

Het is nu een paar weken verder en we hebben het er nog over. Het heeft zeker ook wat gebracht in omgang op het werk met elkaar. De dag galmt goed na…we kijken uit naar een sequel!
Met hartelijke Rotterdamse groet,'
Rebecca Peek
Docent en afstudeerbegeleider bij Inholland Media en Entertainment Management te Rotterdam

‘Mirjam heeft een succesvolle teamdag georganiseerd voor ons team. Na een zorgvuldig voortraject heeft ze een programma gemaakt dat alle teamleden aansprak. Met respect en humor weet Mirjam mogelijke spanningen en weerstand te pareren. Haar enthousiasme en creativiteit motiveren mensen zich open te stellen en hun kwetsbaarheid te tonen. We hebben een geweldige dag met elkaar gehad die ervoor gezorgd heeft dat er een meer open cultuur is ontstaan. Ik zou elk team een dag met Gelukkige Kaplaarzen gunnen.'
Tina Hoogstraaten
Teamleider, Media en Entertainment Management, Domein Creative Business

‘We schrijven maandag 29 augustus. Met een aantal collega’s ben ik deelnemer aan een teambuildingsdag die georganiseerd is om het nieuwe collegejaar van de afdeling Media- en Entertainmentmanagement van de Hogeschool Inholland in te luiden. Deze dag was nodig omdat we een paar moeilijke jaren achter de rug hebben i.v.m. accreditatie en reorganisatie, plus dat wij een gezamenlijke aftrap wilden om een positieve toon te zetten voor het komende jaar. 
Mirjam Leenhouts van Gelukkige Kaplaarzen heeft de volledige regie over de dag die zich afspeelt in een idyllische boerderij bij Rotterdam. Perfecte locatie. Heerlijk eten en drinken. Perfect weer bovendien. Dat laatste punt was een extra cadeautje. Mirjam weet met haar innemende performance en charisma zelfs de meest sceptische en cynische hogeschooldocent voor zich in te nemen. Een collega van me vertrouwde me toe: "Bij veel andere trainers die dezelfde opdrachten zouden geven, zou de weerstand groter en de motivatie minder geweest zijn." Haar relevante oefeningen, scherpe feedback, gevoel voor de situatie en empathie hebben de dag onvergetelijk gemaakt. We hebben als team door deze dag echt een boost gekregen en we zijn beter gewapend om dit belangrijke jaar met elkaar tot een succes te maken.’
Paul de Jong
docent Hogeschool Inholland, domein Creative Business (Media- en Entertainmentbusiness)

‘Maandag 29 augustus Teamdag gehad met mijn collega’s van Media en Entertainment Management Inholland Rotterdam.
Mirjam wist ons op een onbevangen, pure, eerlijke manier op ons gemak te stellen. Door haar open, ongekunstelde houding zag je dat iedereen zich openstelde, actief meedeed én genoot.
Zelfs de meest gesloten collega’s gaven zich bloot. Dit heeft gezorgd voor een nieuwe ‘vibe’ in het team waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt.
Mirjam is de eerste trainster/begeleidster die bij niemand irritatie opwekte. Iemand om zéker te onthouden!’
Patty Joosten, Teamondersteuner / Medewerker Werving, Instroom en Evenementen (Media- en Entertainment Management)

Onlangs met het docententeam (zo’n 25 man) een zeer geslaagde teambuildingsbijeenkomst gehad die werd begeleid door Gelukkige Kaplaarzen. Allereerst was gekozen voor een bijzondere locatie, (t.w. een monumentale boerderij in de buurt van Rotterdam), waarbij de catering met liefde werd verzorgd en dankbaar gebruik gemaakt kon worden van de omringende natuur. De dames van Gelukkige Kaplaarzen verstaan hun vak. Na een uitvoerige voorbereiding wisten Mirjam en Lea
op speelse en energieke wijze invulling te geven aan de teambuildings bijeenkomst. Met oog voor gevoeligheden en zicht op groepsontwikkelfasen wisten zij een sfeer te creëren die ruimte bood aan een gevoel van binding waar wij al enige tijd naar op zoek waren. Kortom: missie geslaagd!
Groet, Wim Jagtenberg, docent en stagecoördinator, MEM Rotterdam.


Een teambuildingsdag voor een docententeam, hoe heeft dat toegevoegde waarde voor een ieder? Die vraag hield me bezig, maar die waarde is volledig en positief ingevuld. Ontwapenend, positief, creatief en goed verzorgd!
Mirjam straalt en straalt uit. Dank je wel!
Bernice Nijhout – Menheere, Docent recht, coach, coördinator jr 1(media- en entertainmentmanagement )

------------------------------

Reacties medewerkers woningcorporatie HW wonen, Hoeksche Waard.
(Teambuildingsdagen - Fusie van teams)

‘Mirjam, bedankt voor deze twee dagen. Prima verzorgd en complimenten voor de manier waarop je ons team nog sterker hebt gemaakt. Je was heerlijk enthousiast en positief. Leuke ervaring en de missie is geslaagd.’

‘Lieve Mirjam, ik vind jou een heerlijk, open mens.
Je weet me te raken op momenten dat ik er niet op bedacht ben, zonder dat het naar voelt.
Hartelijk dank daarvoor!’

‘Wat een vrolijke uitstraling en zo enthousiast’

‘Sprankelend, lief, luisterend oor. Sterke persoonlijkheid.’

‘Je bent een enthousiast, gedreven persoon. Fijn om deze twee dagen met je door te brengen.’